Annonse
00:01 - 21. august 2015

Syrlig fra veikanten

Annonse

Langs de mindre brukte skogsveiene oppover Sørkedalen i Oslo finner du dem – de små, røde og syrlige markjordbærene. Ikke bare her, men over hele landet på enger, tørrbakker og i urterik skog (fra Store Norske Leksikon). Disse små jordbærene passer utmerket til desserten Jordbærsnø, som er hentet fra Andreas Viestads bok Nord for Eden. Du bør ha 300-500 gram jordbær. Ta to tredeler med jordbærene og circa 1,5 dl sukker. Bland dette med en stavmikser. Pisk 4–6 dl fløte med litt sukker til en god krem. Bland alt sammen med den siste delen jordbær. Smak til med en dæsj sitronsaft.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse