00:00 - 28. august 2015

Snikvegetarisering

Om man ikke passer seg, kan man bli sunn nesten uten å merke det.

Ertekrok: Anna Jones’ ertesuppe blir god når kokken bare tilfører litt ekstra smak. Foto fra boken: Matt Russell

Om en kokebok bare inneholder oppskrifter på grøntfor, er det en form for villedende markedsføring at det ikke er spesifisert på omslaget? Eller er det et tegn på en grunnleggende usunnhet i samfunnet at man føler seg litt snytt hvis det hverken står kjøtt eller fisk på menyen? Eller er rett og slett kokebokanmelderen i utakt med tiden, og forfatteren Anna Jones har sine ord i behold når hun kaller sin andre kokebok, der det ikke er så mye som en liten ansjos å finne i de drøyt 150 oppskriftene, A modern way to cook?

Jones har jobbet for en av de mest populære tv-kokkene de siste årene, Jamie Oliver, og blir sammenlignet med en av de andre, Nigella Lawson. Ja, ifølge bokomslaget har The Times kalt henne «den nye Nigella», selv om det er lite her som minner om Lawsons løsslupne hedonisme. Men selvsagt kan veien til det gode liv ta mange ruter. Og det er slett ikke gitt at man får det mindre moro med chiafrø, quinoa og kikert-tofu enn med pasta, sjokolade og dry martini. Men man kan jo ha sine tvil.

Annonse