00:01 - 07. august 2015

Mangfoldig personlighet

Navn: Wine & Soul Guru 2013. Område: Douro-dalen, Portugal. Varenummer: 880401. Pris: 300 kroner. 

Portugals superpar i vinbransjen, Sandra Tavares da Silva og Jorge Serodio Borges, etablerte i 2001 vinhuset Wine & Soul i Douro-dalen, hvor de lager eksklusive viner av særdeles høy kvalitet i små kvanta. Dermed blir prisen høy, som på denne hvitvinen, laget av fire lokale druetyper som vokser i samme vinmark cirka 600 meter over havet. Vinen minner i første nesedrag om en kraftfull Chablis, men så kommer den frem med sin egen mangfoldige personlighet: Den har grapefruktsmak fra viosinho-druen og syre fra rabigato-druen. De to siste druene, gouveio og codega de larinho, gir struktur. Dette er lagervare, vinen kan godt ligge i fem år, ifølge Borges.

Passer til: Fersk torsk bakt på epler, rødløk, stangselleri og gulrot med en saus av crème fraiche og fløte.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse