00:00 - 28. august 2015

Rødt til sopp

Navn: Quinta do Crasto Superior 2013. Område: Douro-dalen, Portugal. Varenummer: 209101. Pris: 190 kroner.  

 

I serien av anvendelige, portugisiske viner er vi nå kommet til den rødvinen som passer til sopp, akkurat det vi trenger nå når Facebook bugner av sopptur-skrytebilder. Produsenten Crasto, som lager den anbefalte port­vinen fra to uker tilbake, lager også veldig gode vanlige viner. Ukens anbefaling stammer fra lokale druer dyrket i den øverste delen av Douro-dalen, mot grensen til Spania. Etter gjæring er vinen lagret tolv måneder i eikefat. Den har en kraftig, moden morellduft, og smaken er rik og kompleks. Et ganske høyt syrenivå i vinen gir god uttelling til en soppsaus laget med fløte, servert over tortellini fylt med skinke og ost. Snadder! Om du ikke rekker sopptur i år: Vinen tåler lagring.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse