00:00 - 28. august 2015

Rødt til sopp

Navn: Quinta do Crasto Superior 2013. Område: Douro-dalen, Portugal. Varenummer: 209101. Pris: 190 kroner.  

 

I serien av anvendelige, portugisiske viner er vi nå kommet til den rødvinen som passer til sopp, akkurat det vi trenger nå når Facebook bugner av sopptur-skrytebilder. Produsenten Crasto, som lager den anbefalte port­vinen fra to uker tilbake, lager også veldig gode vanlige viner. Ukens anbefaling stammer fra lokale druer dyrket i den øverste delen av Douro-dalen, mot grensen til Spania. Etter gjæring er vinen lagret tolv måneder i eikefat. Den har en kraftig, moden morellduft, og smaken er rik og kompleks. Et ganske høyt syrenivå i vinen gir god uttelling til en soppsaus laget med fløte, servert over tortellini fylt med skinke og ost. Snadder! Om du ikke rekker sopptur i år: Vinen tåler lagring.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse