00:01 - 21. august 2015

Perfekt kombinasjon

Navn: Casa de Mouraz 2010. Område: Dão, Portugal. Varenummer: 9981001. Pris: 160 kroner. 

Vi holder oss i Portugal, nå i regionen Dão, bare en kort times kjøretur sør for Douro-elven. Her ligger vinmarkene inneklemt mellom skog og stein og spredt bebyggelse. Ekteparet Antonio Lopes Ribeiro, utdannet advokat, og Sara Duinisio, som er koreograf, forlot storbylivet i Lisboa for 15 år siden for å lage vin på Ribeiros familieeiendom. De startet på bunnen, og har nådd langt, hele rekken av deres økologisk fremstilte viner var en fryd for ganen da vi prøvesmakte dem i produsentens kjeller i sommer. Ukens røde anbefaling er laget av fire lokale druer, den har en markant peppersmak, er kompleks og rik. Da jeg først smakte den, tilsa intuisjonen at den kunne passe godt til min svogers utsøkte bacalao laget med en ganske søtlig tomatsaus. Middag ble bestilt, vinen utprøvd. Konklusjon: Perfekt kombinasjon.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse