00:00 - 28. august 2015

«Naboen drikker, bør vi tyste?»

Etikeren svarer.

Naboen vår drikker bak sin kones rygg. Temmelig mye, og hver dag. Vi bor slik at vi har innsyn til stuen deres, og der har vi i løpet av det siste halvåret, kanskje lenger, sett at han piler bort til barskapet og tar seg en knert så snart kona forlater rommet – tilsynelatende intetanende om at vi ser akkurat nok av bakkroppen hans til å forstå hva han driver med. Nå skal det nevnes at de drikker ganske mye når de er sammen også, de har en livsstil og levevei som gjør at det ikke er noen overraskelse. De har så vidt meg bekjent ingen barn, og den drikkfeldige mannen ser ut til å fungere fint i jobb og livet for øvrig.

Mannen min og jeg spør oss nå om vi bør si fra til noen. Problemet er at vi er ganske konfliktsky begge to, og vi ønsker ikke å legge oss ut med noen naboer. Til det er nabolaget konflikttett nok som det er. Vi kan heller ikke sende noe anonymt brev om mannens katt-og-mus-lek, for det er bare vi som har innsyn. Og mest av alt mener vi at folk bør få lov til å leve sine liv i fred. Hans drikking skader jo ikke oss, og vi har heller ingen indikasjoner på at det skader noen andre. 

Motvillig gryende tante Sofie

Annonse