Annonse
00:00 - 28. august 2015

Min tanke er ganske fri

Når politikken blir et realityshow, kan tankesmiene fylle et tomrom. Men hva fyller de på med?

Tankesmedene: Kristin Clemet (til venstre), Cathrine Sandnes og Marte Gerhardsen leder tre av Norges viktigste tankesmier.
Annonse

Norge, 2015. Kommunevalgkampen er en stusslig forestilling. Skal vi tro de dystreste beskrivelsene, er politikken redusert til en tabloid debattkonkurranse, en direktesendt, langdryg affære. Middelmådighet, minutt for minutt. Spørsmålet om hvilken politiker som har best dagsform er den eneste måten å vurdere velgernes alternativer på. Resten er administrasjon. Ørsmå uenigheter om hvor lang frist en kommune må få på å slå seg sammen med nabokommunen. Alt er kortsiktig taktikk og skral underholdning.

Alt? Nei, ikke helt. Noen ildsjeler snakker om de lange linjene i politikken. Om de store spørsmålene. Om de viktige forskjellene. De leder tre av Norges viktigste tankesmier, og de er her for å redde den politiske samtalen og de politiske partiene fra et langt, nitrist dødsleie ved å bygge bro mellom akademia og politikken.

Eller er de her egentlig for å undergrave demokratiet, som lobbyorganisasjoner for kapitalsterke krefter og marginale ideologiske grupperinger?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt