00:00 - 28. august 2015

Kort er godt

For vitenskapelige artikkeltitler, altså. En analyse av rundt 140 000 artikler fant, ifølge Nature, en sammenheng mellom hvor lang tittel en artikkel hadde, og hvor ofte den blir sitert. Er forskere innerst inne helt vanlige mennesker, som må pirres med korte og fyndige budskap à la Dagbladet? Resultatet hinter i den retningen. Folkene bak studien har forøvrig ikke sjekket hvorvidt lokketitler – «Vi la inn prionproteiner i epitelial-mesenkymal-transisjonen – du vil ikke tro hva som skjedde!» – fungerer. Vi antar det er neste skritt.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

Kjetil Jakobsens artikkel om Norges vei til velstand og sosial likhet trenger noen utfyllende kommentarer.