00:00 - 28. august 2015

Hustads tofrontskrig

– Han har vel behov for å selge flere billetter til Jens Pikenes-konsertene sine.

På kanten 

Jon Hustad 
Skribent i Dag og Tid og debattleder på sin egen facebookside som har fått tilnavnet «Facebook-Høyre».

– Mandag 24. august meldte Kjetil Rolness seg ut av det såkalte «Facebook-Høyre», et samtaleforum inne på din Facebook-side. Han publiserte også innlegg fra gruppen som begrunnelse: Det var en rekke rosende uttalelser om en tekst skrevet av den danske pensjonerte professoren Bent Jensen. Teksten argumenterer for at det foregår en borgerkrig i Europa som «en del af den tredje verdenskrig». Forstår du ikke at Rolness synes dette er sterk kost?

– Du må jo ha klart for deg at Facebook-Høyre er en ikke-eksisterende gruppe. Så hvordan kan du melde deg ut av et felleskap som ikke eksisterer? Han har vel behov for å selge flere billetter til Jens Pikenes-konsertene sine. Når det gjelder islam, har han kommet med sterkere kritikk enn dette selv.

– Så du forstår ikke at han reagerer på at det i teksten som forsvares påstås at det er en tredje verdenskrig i Europa?

– Jeg vet ikke. Om en ser på antallet terrorangrep som er avverget i Europa i år, er det mellom 50–100. Tusenvis ville vært drept. Det er vakter foran alle synagoger, utplasserte spesialsoldater på grunn av trusselen. Er dette fred? Er dette Europa på 1960-tallet?

– Så du kaller det krig?

– Det er en lavskala krig som foregår nå. Hvorfor er norsk politi bevæpnet?

Jon Hustad.

– Å si at det oppstår konflikter i møte med migrasjon og innvandring er vel noe annet enn krig?

– Nei, det er ikke på grunn av innvandring og migrasjon. Vi må være ærlige om at det er på grunn av islam. Politiet er ikke bevæpnet på grunn av tamiler eller jøder. Det er ikke du og jeg de er redde for.

– At Rolness reagerer på dette og siterer fra diskusjonsgruppen din, er ikke det helt ok debatteknikk?

– Jeg er ikke en gruppe, jeg er ikke en institusjon. På Facebook-siden min kan jeg snakke med dama og så kan jeg også diskutere saker. Det skillet mellom offentlig og privat eksisterer i alles liv. Om Rolness vil ringe meg privat, ser jeg det da som ok å legge det ut offentlig.

Kjetil Rolness har ikke svart på Morgenbladets henvendelser.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse