Annonse
00:00 - 14. august 2015

Høyre om i svenske aviser

Er svenske aviskommentatorer i ferd med å gjøre den snuoperasjonen i innvandringspolitikken politikerne ikke har gjort?

Omstridt: Nyansatt politisk redaktør i Göteborgs-Posten, Alice Teodorescu, har fått opp klikktallene for GPs kommentarstoff, men kritikere mener hun er med på å legitimere Sverigedemokraterna på lederplass. Foto: Helene Furness
Annonse

GP [har] solgt ut det siste av sin publisistiske troverdighet og … skaper [nå] annonseinntekter på tekster som hetser immigranter og normaliserer Sverigedemokratenes verdensbilde», skrev kulturfrilanseren Elin Grelsson Almestad i et åpent avskjedsbrev til avisen Göteborgs-Posten (GP) denne uken.

Almestad er den siste av flere skribenter som har forlatt avisen det siste halvåret. I januar ansatte sjefredaktør Cecilia Krönlein liberalkonservative Alice Teodorescu som politisk redaktør, uten å ha forhørt seg med lederskribentene. I løpet av våren har samtlige sluttet, i protest mot den nye politiske redaktørens verdisyn.

«Man må kunne kompromisse, men også vite når det er på tide å si nei», skrev ekskommentatoren Gert Gelotte i en kronikk.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse