00:00 - 28. august 2015

– Hamsun forandret livet mitt

Den amerikanske forfatteren og essayisten John Jeremiah Sullivan kommer til Oslo med et nyskrevet foredrag om Knut Hamsun.

Fikk Sult av svigerfar: Forfatter John Jeremiah Sullivan snakker om Knut Hamsun på Litteraturhuset i Oslo, lørdag 5. september. Sullivan regnes som en av USAs fremste essayister, og har blant annet utgitt boken Pulphead. Foto: Niklas Lello

– Husker du første gang du leste Hamsun?

– Ja, klart og tydelig. For meg er det knyttet til da jeg møtte min kone og hennes familie. Faren hennes er en belest mann, nesten fullstendig selvlært. Da han var i tyveårene, utviklet han en lidenskap for europeiske forfattere fra den tidlige modernistiske perioden. For 21 år siden ga han et eksemplar av Sult til sin datter for at hun skulle gi det til meg. Jeg tror han forsto at jeg jobbet hardt for å være som fortelleren, både i holdninger og klesstil. Det forandret livet mitt.

– Hva var det hos Hamsun som fenget?

Annonse