Annonse
00:00 - 14. august 2015

Furore i Ferguson

Foto: David Carson/St. Louis Post-Dispatch/NTB Scanpix
Annonse

Det er ett år siden 18-åringen Michael Brown ble skutt av politiet i Ferguson og debatten om forholdet mellom amerikanske politimyndigheter og den unge, svarte befolkningen i USA kom i gang. Opptøyene som herjet byen i etterkant, har blusset opp igjen, og politiet er ved en rekke anledninger blitt anklaget for å la fordommer styre arbeidet mot kriminalitet. Derfor overrasket bildet av 19 år gamle Lexi, en student iført t-skjorte med pop-punk-bandet Fall Out Boy, en hel nettverden da hun stilte seg foran det tungt væpnede politiet i Ferguson for å beskytte dem. I bildet, som først ble lagt ut på Twitter av fotoredaktøren i St. Louis Post-Dispatch, er Lexi sitert på at hun «heller vil at noe skal treffe meg enn dem». Lexis mennenskelige skjold har så tatt av på nettet, og er blitt klippet inn i en rekke nye bilder der hun beskytter Voldemorts dødsetere, Inter Milan i straffekonk og Star Wars‘ stormtroopers. Lexi sier til amerikanske Vice at hun forventet responsen, men ville stå for noe hun trodde på, selv om politiet etter hvert ba henne flytte seg.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse