Annonse
00:01 - 07. august 2015

Dyster statistikk ble dystrere

Annonse

I juni uttalte den meksikanske fotojournalisten Rubén Espinosa at noen forfulgte ham, fotograferte ham og trakasserte ham i Veracruz, der han bodde og jobbet. Forrige uke ble liket hans funnet forslått og med skuddsår i en leilighet i det rolige nabolaget Narvarte i Mex­ico by. Espinosa flyttet til Mexico by for to måneder siden nettopp for å unngå trusler. I stedet ble han den 88. journalisten som er drept i Mexico i år, ifølge organisasjonen Article 19. Espinosa pleide å dekke protestaksjoner.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.