00:01 - 21. august 2015

Bokanmeldelse på direkten

Er det en god idé å invitere forfatteren inn i sin egen anmeldelse, spør Bernhard Ellefsen.

Muntert: VGs anmelder gir Jo Nesbø terningkast på direkten. Foto: Krister Sørbø/NTB Scanpix

Hei, jeg heter Jo Nesbø. Jeg har hatt en fin sommer, men nå er sommeren over. Høstmørket siger på, og alvoret skal begynne. Og her, på VG-tv, 14. august, skal jeg og boka Mere blod slaktes – eller hylles.» Om du ikke har sett VGs seneste nyvinning på litteraturkritikkens område, er det altså følgende Jo Nesbø med disse ordene reklamerer for: Avisens anmelder Sindre Hovdenakk blir filmet mens han leser krimkongens ferske roman. Han gløtter opp fra sidene innimellom, byr på små inntrykk og hint om hva han tenker.

Etter endt lesning – effektivt unnagjort i løpet av et par timer – tar det ikke lang tid før en dom er servert. Stuntet har vært gjennomført med Nesbøs to utgivelser av året (mannen skriver visst i samme tempo som Hovdenakk vurderer), og begge ganger har utfallet vært en begeistret femmer på boulevardavisens karakteristiske terning. Forrige fredag ble sendingen sågar avsluttet med at kritiker og forfatter delte en marsipankake som var formet som – wait for it – en stor og herlig terning. Med femmeren opp.

 

Annonse