00:01 - 21. august 2015

Aviskrig om Houellebecq

Frankrikes to viktigste aviser slår hverandre i hodet med hver sin artikkelserie om Michel Houellebecq.

«Michel Houellebecqs seks liv», var tittelen på førstesiden av Le Mondes utgave mandag denne uken. En dobbeltside var viet den første av seks artikler som er ment å utforske «universet og sentrale hendelser hos en forfatter som som på en og samme tid står på siden av verden og i hjertet av vår tid», skrev avisen. Mange kilder som kjenner Frankrikes største nålevende forfatter, er intervjuet. Eneste problem er at Le Monde ikke har fått intervju med forfatteren selv.

For Houellebecq skal, ifølge Le Monde, ha blitt forbannet over at avisen bestemte seg for å lage en artikkelserie om ham uten at han selv tok initiativ til den. 26. juni skrev han til journalist Ariane Chemin at «jeg nekter å snakke med dere, og jeg vil be folk jeg kjenner om å gjøre det samme».

For å hevne seg på Le Monde, en venstre-sentrum-avis, skal han ha tatt kontakt med høyre-avisen Le Figaro, hvor han fem uker på rad blir dybdeintervjuet i deres helgemagasin under vignetten «En sommer med Houellebecq». Intervjuserien startet 31. juli, og den er illustrert med koselige kafé- og sofabilder av Houellebecq og journalisten Jean-René Van der Plaetsen, og av artige detaljbilder fra Houellebecqs hjem i 13. bydel i Paris.

Annonse