Annonse
00:11 - 21. august 2015

Aslak Bonde: Frps valgkampstratregi er risikabel

Frps valgkampstrategi er risikabel for langt flere enn Siv Jensen, skriver Aslak Bonde.

Illustrasjon: Marvin Halleraker, www.marvin.no
Annonse

Da partilederne startet NRK-valgkampen mandag, ble det ikke sagt ett ord om eldreomsorg og skole. Det må være første gang i en kommunevalgkamp. NRK bestemte at det skulle være slik, men beslutningen var basert på en journalistisk vurdering av hvilke temaer som er viktigst akkurat nå. Da ble det økonomisk politikk og klima i den første bolken, dueller om kommunereform og søndagsåpne butikker, og en avsluttende runde om Syria-flyktninger.

Det siste temaet var helt åpenbart det som ble bestemt sist – etter at Frp-leder Siv Jensen på valgkampåpningen i Ålesund oppfordret sine lokalpolitikere til å si nei til bosetting av syriske flyktninger. Hun ble umiddelbart beskyldt for å boikotte sin egen regjerings politikk og for å drive et kynisk spill.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.