Annonse
00:00 - 03. juli 2015

Wikipedia i bokform

En amerikansk kunstner trykker opp – og stiller ut – bok på bok med nettleksikonet Wikipedia.

Foto: Michael Mandiberg og Denny Gallery
Annonse

– Jeg er interessert i hvordan mennesket defineres av informasjon, sier Michael Mandiberg, amerikansk kunstner og førsteamanuensis i mediekultur på City-universitetet i New York.

Forrige uke åpnet han en utstilling på galleriet Denny i New York, og der stiller han ut hvite bøker fylt med artikler fra nettleksikonet Wikipedia. Mandiberg vil samle hele Wikipedia i bokform, i totalt 7473 bind på 700 sider, som hver kan kjøpes for 80 dollar. Et av Mandibergs mål er å gjøre et poeng ut av det umenneskelige ved big data.

– Wikipedias database er så stor at vi bare så vidt kan skjønne den. Vi aner ikke hvor stor databasen til Nasjonal sikkerhetsetat (NSA) er. Vi kan snakke om den i kvadratmeter eller petabytes, men det gir ikke mening for folk flest. Dette prosjektet gjør det mulig å forstå hvor slike grenser går.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse