00:13 - 03. juli 2015

Updates from the Shirley Jackson Files

«Updates from the Shirley Jackson Files»  

Har anbefalingsredaksjonen fått solstikk? Et nyhetsbrev om arbeidet med en biografi om en forfatter knapt noen nordmenn har hørt om? Nei, dette er faktisk rent gull. I små, sjarmerende e-poster forteller den briljante kritikeren Ruth Franklin om sitt arbeid med en biografi om Shirley Jackson, som skrev grøssere og mysterier til etterkrigstidspublikummets store begeistring. Franklin byr på kulturelle tidskapsler, detaljer fra det møysommelige researcharbeidet, litterære og metodiske innsikter, alt på svært inntagende vis. Man trenger ikke en gang vite hvem Jackson er for å nyte disse rapportene fra biografens verksted.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»
«Noen ganger slår drømmer ut i full virkelighet. Som når suget etter ansjos blir så stort at boksen slukes allerede utenfor butikken. I familien blir ansjos sett på som noe av det…»