Annonse
00:00 - 17. juli 2015

Antikke finanskriser

Annonse

Tom Holland: «Financial crises are nothing new in Greece — they go back at least to the Peloponnesian War». The Spectator, 11. juli.

Antikkens innbyggere i Aten delte en antagelse som ville vært forbløffende for nesten alle andre gjennom historien enn oss: De regnet med at økonomien i bystaten deres kom til å fortsette å vokse. Selv etter en katastrofal krig i 354 før vår tidsregning mente generalen Xenofon at veksten kunne reddes ved hjelp av «en blanding av tilbudssidereformer og keynesiansk stimulans», skriver Tom Holland i denne anmeldelsen av Josiah Obers The Rise and Fall of Classical Greece, en bok han beskriver som «det nærmeste en McKinsey-rapport om antikkens Hellas som noensinne er skrevet». Anbefales for alle som trenger et avbrekk fra rapportene om dagens greske økonomi.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.