Annonse
00:40 - 10. juli 2015

Tilbakeslag for tyrkisk homokamp

Annonse

I Istanbul har gay pride vært arrangert i 13 år, og i 2013 og 2014 deltok over 100 000 under fredelige omstendigheter. I år, 28. juni, ble derimot deltagerne møtt med vannkanoner fra politiet. En uke etter arrangementet, 6. juli, dukket det opp plakater på lyktestolper og vegger over hele byen. Plakatene inneholdt drapstrusler mot homofile. Den islamistiske gruppen Young Islamic Defense har tatt på seg ansvaret for plakataksjonen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt