00:05 - 31. juli 2015

Skjebnevalget

Lokalvalget er en nasjonal meningsmåling – så viktig at partitopper kan bli kastet og strategier endret, skriver Aslak Bonde.

Illustrasjon: Marvin Halleraker www.marvin.no

Statsminister Erna Solberg startet så vidt i slutten av denne uken. I neste uke kommer nesten alle de andre partitoppene etter: Sluttspurten av valgkampen er i gang, selv om det fortsatt er to uker til den formelle valgkampstarten – med tv-sendt partilederdebatt fra Arendalsuka 17. august.

Den lange valgkampen startet i fjor. Det er et resultat av at partiene i stadig større grad utvikler seg til valgkamporganisasjoner. Praktisk talt all aktivitet bygger opp til valgkampinnspurtene som kommer annenhver høst. Og det spiller liten rolle om det er stortingsvalg eller kommune- og fylkestingsvalg som står for døren. Representantene som står på valg i høst er lokale, men partiene de stiller for, er nasjonale.

 

Annonse