Annonse
00:05 - 31. juli 2015

Skjebnevalget

Lokalvalget er en nasjonal meningsmåling – så viktig at partitopper kan bli kastet og strategier endret, skriver Aslak Bonde.

Illustrasjon: Marvin Halleraker www.marvin.no
Annonse

Statsminister Erna Solberg startet så vidt i slutten av denne uken. I neste uke kommer nesten alle de andre partitoppene etter: Sluttspurten av valgkampen er i gang, selv om det fortsatt er to uker til den formelle valgkampstarten – med tv-sendt partilederdebatt fra Arendalsuka 17. august.

Den lange valgkampen startet i fjor. Det er et resultat av at partiene i stadig større grad utvikler seg til valgkamporganisasjoner. Praktisk talt all aktivitet bygger opp til valgkampinnspurtene som kommer annenhver høst. Og det spiller liten rolle om det er stortingsvalg eller kommune- og fylkestingsvalg som står for døren. Representantene som står på valg i høst er lokale, men partiene de stiller for, er nasjonale.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt