Annonse
00:05 - 31. juli 2015

Skjebnevalget

Lokalvalget er en nasjonal meningsmåling – så viktig at partitopper kan bli kastet og strategier endret, skriver Aslak Bonde.

Illustrasjon: Marvin Halleraker www.marvin.no
Annonse

Statsminister Erna Solberg startet så vidt i slutten av denne uken. I neste uke kommer nesten alle de andre partitoppene etter: Sluttspurten av valgkampen er i gang, selv om det fortsatt er to uker til den formelle valgkampstarten – med tv-sendt partilederdebatt fra Arendalsuka 17. august.

Den lange valgkampen startet i fjor. Det er et resultat av at partiene i stadig større grad utvikler seg til valgkamporganisasjoner. Praktisk talt all aktivitet bygger opp til valgkampinnspurtene som kommer annenhver høst. Og det spiller liten rolle om det er stortingsvalg eller kommune- og fylkestingsvalg som står for døren. Representantene som står på valg i høst er lokale, men partiene de stiller for, er nasjonale.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.