00:02 - 03. juli 2015

«Scientologi – troens fengsel?». nrk.no.

Som en del av noe de kaller Dokusommer, gjør NRK nå tilgjengelig den nokså ferske dokumentarfilmen Going Clear: Scientology and the Prison of Belief, basert på den glimrende boken med samme tittel skrevet av New Yorker-journalisten Lawrence Wright. Om boken, en detaljert studie av scientologikirken i USA, skrev vår begeistrede kollega Lasse Midttun på boksidene at den «er ekstremt grundig researchet» og at «Wright har valgt å presentere sitt stoff så nøytralt og utabloid som mulig». Selv om filmatiserte bøker er for latsabber, aner vi at akkurat denne er verdt å ofre en sommerkveld på.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»
«Noen ganger slår drømmer ut i full virkelighet. Som når suget etter ansjos blir så stort at boksen slukes allerede utenfor butikken. I familien blir ansjos sett på som noe av det…»