00:37 - 24. juli 2015

Rettskommentar på 660 tegn

Lagmannsrettsdommen mot Ulrik Imtiaz Rolfsen, som fikk sitt råmateriale til en dokumentar konfiskert av PST, berører et prinsipielt spørsmål, lekkert formulert av Redaktørforeningen i retten: «Om kilder og publikum har grunn til å frykte at materiale som gis i fortrolighet i stedet tilflyter politiet, vil informasjonsflyten stoppe opp. Høyesterett har […] lagt stor vekt på den mer langsiktige effekten av å gjøre unntak fra kildevernet – den såkalte «chilling effect» […]» Lagmannsretten unngikk dette spørsmålet tvert. Hvis ikke Høyesterett hever det prinsipielle nivået, vil det definitivt føre til frysninger blant de av oss som tar pressefriheten seriøst.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse