01:00 - 31. juli 2015

Portugisisk mirakel

Navn: Quinta de Chocapalha Vinho Tinto 2009. Område: Lisboa, Portugal.
Varenummer: 9473901. Pris: 135 kroner.

Vi fortsetter der vi slapp i forrige uke: Vinkjøp er en politisk handling, og la oss i ukene fremover slå et slag for Portugal, der levestandarden er tilbake på 1990-nivå på grunn av eurokrisen. Landet trenger altså sine kreative verdiskapere, og fremst blant dem er en generasjon vinmakere, født på 70-tallet, som gjør mirakler med portugisisk vin for tiden. Fremst blant dem er Sandra Tavares da Silva, som lager viner både i Lisboa-regionen og i Douro lenger nord. Ukens røde anbefaling er laget av fire drueslag dyrket ganske nær Atlanterhavet, så vinen er overraskende frisk, samtidig som den er kraftfull, har noe tanniner, dufter furunål og smaker en del krydder. Snakk om god valuta for pengene.

Passer til: Testet til baconpai (perfekt), men er anvendelig til mye.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse