Annonse
00:00 - 24. juli 2015

Støtt grekerne

Annonse

Navn: Gaia Assyrtiko Wild Ferment 2014. Område: Santorini, Hellas. Varenummer: 9869201. Pris: 175 kroner. 

Vinkjøp er en politisk handling, og denne uken gjelder det å handle gresk vin – i ren solidaritet med et hardt prøvet folk. Ikke nok med at denne hvitvinen er usedvanlig god, mineralsk og syrlig, enda den er laget på den solrike vulkanøya Santorini. Du støtter også gresk næringsliv – to agronomer driver vinhuset Gaia, som lager hvitviner på Santorini og rødviner i Peloponnes på fastlandet. Og gresk næringsvirksomhet støtter vi gjerne nå. For å gjøre den politiske handlingen komplett: En teori om Santorini-druen assyrtiko er at den ble kalt assyrisk fordi den kom fra Mesopotamia, altså dagens Irak, der det nå er stridsvogner, ikke vinmarker, som dominerer. Alt dette går det an å meditere over med Gaias nydelige hvitvin i glasset.

Passer til: Fiskesuppe.

TG

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse