00:28 - 17. juli 2015

Motorpsycho-bok i oktober

Foto: Ellen Lande Gossner

16. oktober åpner en storstilt, retrospektiv Motorpsycho-utstilling på musikkmuseet Rockheim i Trondheim, og samme dag lanseres også boken Motorpsycho: Supersonic scientists. Hele Motorpsycho-universet skal omsider under lupen, lover boken: For hva vet man egentlig om bandets indre liv? Lars Ramslie, Hedvig Mollestad, Audun Vinger, Anne Lise Frøkedal, Johan Harstad, Nils Henrik Smith og Espen Hauglid er blant de femten bidragsyterne som skal skrive hvert sitt kapittel med utgangspunkt i hver sin låt. Bokens redaktør er Morgenbladets Marius Lien. Samtidig vil Rune Grammofon gi ut en antologi på vinyl og cd med de samme låtene boken er basert på.

– Det er en skrekkblandet fryd å være med på prosjektet, sier jazzgitarist Hedvig Mollestad til Morgenbladet.

– Men lysten til å få det til er vel større enn angsten for å mislykkes. For litt jævlig er det – jeg blottlegger meg totalt, men jeg håper at min tekst kan være i samsvar med det Motorpsychos musikk vekker i meg av følelser og inspirasjon – og forhåpentligvis bli noe ­annet enn det man kanskje forventer.

Hun skal selv ta utgangspunkt i albumet Angels and Daemons at Play:

– Albumet var mitt første møte med Motorpsycho, og jeg ble utrolig grepet av spennet i plata. De lange, seige låtene, hånd i hånd med et par virkelig nydelige og melodiske ballader, samtidig som det fremsto som autentisk, troverdig og jævlig tøft.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse