00:00 - 03. juli 2015

Mørk turisme

Da tsunamien traff Sri Lankas kyst i 2004, var fotograf Ambroise Tézenas i landet. Etterpå la han merke til en del turister som besøkte et tog hvis vogner lå spredt i jungelen, og dette fikk ham til å tenke. Tankene resulterte i prosjektet I was here.

Katastrofeturister: Turister poserer foran et sammenrast bygg i Wenchuan, Kina. Minst 69 195 mennesker døde i jordskjelvet. Fra boken I was here (Dewi Lewis) ⇥⇥Foto: Ambroise Tézenas

Tézenas har siden besøkt blant annet Auswitch, stedet John F. Kennedy ble drept i Dallas, Tsjernobyl og folkemordsmuseer i Kambodsja og Rwanda. Hodeskaller, souvernirbutikker og folk som poserer for bilder foran sammenraste bygg danner sammen et bilde av menneskets fascinasjon for ondskap og tragedie.

 

I was there vises under fotofestivalen i Arles fra 6. juli til 20. september.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse