Annonse
00:54 - 31. juli 2015

Milliardtap for India

Foto: GVK BIO
Annonse

EU-kommisjonen har pålagt alle 28 medlemsland å forby 700 medisintyper som er testet og utviklet i India, melder Le Monde denne uken. Saken ble kjent da Tysklands medisindepot Bfarm la ut vedtaket på sine nettsider, noe som ble fanget opp av indiske medier. Forbudet innføres etter en inspeksjon i fjor på testanlegget GVK BIO i Hyderabad (bildet). Det førte til at European Medicines Agency (EMA) i mai anbefalte importstans. Nå har EU-landene fått frist til 21. august med å innføre forbudet. Forbudet gjelder generiske legemidler, altså lovlige kopier av anerkjente medikamenter, slik som den smertestillende medisinen Advil. Den indiske avisen Business Standard melder at India vil tape minst én milliard dollar i eksportinntekter på grunn av forbudet.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Når man viderefører dette på akademisk nivå, er det ikke morsomt lenger. Da blir det farlig.»