Annonse
00:54 - 31. juli 2015

Milliardtap for India

Foto: GVK BIO
Annonse

EU-kommisjonen har pålagt alle 28 medlemsland å forby 700 medisintyper som er testet og utviklet i India, melder Le Monde denne uken. Saken ble kjent da Tysklands medisindepot Bfarm la ut vedtaket på sine nettsider, noe som ble fanget opp av indiske medier. Forbudet innføres etter en inspeksjon i fjor på testanlegget GVK BIO i Hyderabad (bildet). Det førte til at European Medicines Agency (EMA) i mai anbefalte importstans. Nå har EU-landene fått frist til 21. august med å innføre forbudet. Forbudet gjelder generiske legemidler, altså lovlige kopier av anerkjente medikamenter, slik som den smertestillende medisinen Advil. Den indiske avisen Business Standard melder at India vil tape minst én milliard dollar i eksportinntekter på grunn av forbudet.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Kompaniet hevder de har «nye funn» – men i realiteten driver de med systematiske forglemmelser.»
«Det er kvalifisert galt å påstå at Forfatterforeningen ikke kan omgjøre dommene.»
«Poenget var ikke at André Bjerke var frifunnet, men at han slapp ytterligere straff.»