00:00 - 24. juli 2015

Maskingeværbotanikk

Mange lever i den villfarelse at botanikerens tilværelse er fredsommelig og litt kjedelig. De kunne ikke tatt mer feil.

Glimt fra en botanikers hverdag: Charlotte Sletten Bjorå jakter på aloer i Pare-fjellene i Tanzania, utstyrt med en machete. Foto: Privat

Når jeg får en pistol mot tinningen, er det veldig sjelden jeg skulle ønske det var mer spennende å være botaniker, sier Charlotte Sletten Bjorå, som er førsteamanuensis ved Naturhistorisk museum i Oslo.

– Blomstene kommer ikke ferdig presset til herbariet på Tøyen. Vi må ut i verden og plukke dem. Ikke et vondt ord om norsk natur, men på Kilimanjaro finner man flere stedegne plantearter enn i hele Norge. Alle snakker om at vi må bevare det biologiske mangfoldet, men for å kunne gjøre det, må vi jo først vite hva det er!

 

Annonse