Annonse
00:57 - 31. juli 2015

Krenket og krenket

Kostnadene ved å være lokalpolitiker var plutselig så ufattelig mye større enn gevinstene.

Annonse
Kostnadene ved å være lokalpolitiker var plutselig så ufattelig mye større enn gevinstene.

Kadra Yusuf sier i Morgenbladet 17. juli at jeg trakk meg fra politikken på grunn av «noen i kommentarfeltene som gikk for langt». Det stemmer ikke. Jeg trakk meg heller ikke på grunn av den saklige debatten om den inkluderende skolen, jeg har jo deltatt i den. Jeg trakk meg på grunn av hundrevis av direkte hatmeldinger og hatytringer rettet mot meg og min familie, som dundret inn etter at saken om mitt tvilsomme menneskesyn var lansert på NRK. Jeg sa at dette gadd jeg ikke mer, for det ikke var verdt det – jeg var jo bare en ganske ubetydelig lokalpolitiker i et lite opposisjonsparti.

Jeg kjenner meg igjen i noe av det psykiater Finn Skårderud beskriver. Jeg ble tillagt et menneskesyn som det ikke var dekning for i notatet som ble lekket, og jeg opplevde det som sårende at noen argumenterte med et utgangspunkt som de selv hadde skapt om meg. Men likevel – jeg trakk meg ikke fordi jeg følte meg krenket. Jeg trakk meg fordi jeg var lei av møkka som dundret inn. Jeg hadde samtidig et vanlig liv og en vanlig familie å ta hånd om. Kostnadene ved å være lokalpolitiker var plutselig så ufattelig mye større enn gevin­stene.

 

Sanna Sarromaa

Tidligere Venstre-politiker, Lillehammer

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Historia om Heinrich Glogau kunne gått i gløymeboka.»