Annonse
00:22 - 24. juli 2015

Kan jurister redde grekerne?

Den nye innsparingsplanen for Hellas er høyst sannsynlig i strid med folkeretten og EUs egen grunnlov, ifølge eksperter.

Lever på veldedighet: Iakovos, til høyre, står i kø for å få utdelt en porsjon mat på et suppekjøkken i Aten. 41-åringen, som tidligere jobbet som postmann og skolevakt, har vært arbeidsledig i fire år. Han livnærer seg ved å plukke aluminiumsbokser. ⇥Foto: Yannis Kolesidis/NTB Scanpix
Annonse

Tomme butikkhyller, medisinmangel, asylmottak uten vann og mat. De dystre nyhetene fra gjeldstyngede Hellas er mange denne sommeren. Noen snakker om en «humanitær krise» – tilstandene i landet er nådd et punkt som lenge har vært utenkelig i Europa.

Hvilket ansvar har kreditorene for de menneskelige lidelsene?

– Dette er en jo en krise midt i det europeiske borgerskapet, som ser på seg selv som rettighetsstatens stolte forsvarere, sier menneskerettighetsprofessor Mads Andenæs fra den andre siden av røret – før Morgenbladet har rukket å stille et eneste spørsmål.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt