Annonse
00:22 - 24. juli 2015

Kan jurister redde grekerne?

Den nye innsparingsplanen for Hellas er høyst sannsynlig i strid med folkeretten og EUs egen grunnlov, ifølge eksperter.

Lever på veldedighet: Iakovos, til høyre, står i kø for å få utdelt en porsjon mat på et suppekjøkken i Aten. 41-åringen, som tidligere jobbet som postmann og skolevakt, har vært arbeidsledig i fire år. Han livnærer seg ved å plukke aluminiumsbokser. ⇥Foto: Yannis Kolesidis/NTB Scanpix
Annonse

Tomme butikkhyller, medisinmangel, asylmottak uten vann og mat. De dystre nyhetene fra gjeldstyngede Hellas er mange denne sommeren. Noen snakker om en «humanitær krise» – tilstandene i landet er nådd et punkt som lenge har vært utenkelig i Europa.

Hvilket ansvar har kreditorene for de menneskelige lidelsene?

– Dette er en jo en krise midt i det europeiske borgerskapet, som ser på seg selv som rettighetsstatens stolte forsvarere, sier menneskerettighetsprofessor Mads Andenæs fra den andre siden av røret – før Morgenbladet har rukket å stille et eneste spørsmål.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.