Annonse
00:27 - 31. juli 2015

Homo-høyre om i USA

Se opp for en homoevolusjon på den amerikanske høyresiden, skriver Torbjørn Røe Isaksen.

Annonse

Amerikansk konservatisme må endres. Igjen kan det være en Buckley som viser vei.

I 1968 barket William F. Buckley jr. – gudfaren for den moderne amerikanske konservatismen – og Gore Vidal – liberal forfatter og satirisk samfunnsrefser – sammen i en serie debatter om presidentvalget. I Chicago, hvor demokratene hadde sitt landsmøte, diskuterte de sammenstøtene mellom politi og demonstranter. Buckley holdt med politiet, Vidal med demonstrantene. Da Vidal i en bisetning kalte Buckley for en «krypto-nazist» tente sistnevnte på alle plugger: «Hør nå her, din soper [queer], slutt å kalle meg en krypto-nazist, ellers så smeller jeg til det jævla trynet ditt.»

Vidal hadde riktignok sex med menn, men uttrykket soper var neppe ment som en objektiv konstatering. Det var et skittent skjellsord.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.