Annonse
00:00 - 17. juli 2015

Føleri, følera

De såre og vonbrotne herjer norsk debatt, og empatisk korrekt er det nye politisk korrekt.

Annonse

«Grovt feilaktige, og selvsagt sårende.»

Finn Skårderud lot ikke påstandene til Hilde Sandvik, kommentator i Bergens Tidende, stå ubesvart. Hun mente psykiateren romantiserte spiseforstyrrelser. Men Skårderud var ikke bare faglig utfordret av angrepet, han var personlig såret.

Bare noen uker før var det Gunhild Stordalen som var krenket. Det vi si, selv var hun ikke krenket av Kjetil Rolness’ kritikk av hennes vær-snill-med-planeten-konferanse. Men andre var krenket på hennes vegne. «Hvordan våger du, hun mener jo godt!», lød det fra både kommentatorer og kommentarfelt.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse