Annonse
00:21 - 31. juli 2015

Flanørflørt

Nordisk råds litteraturpris: Therese Bohman flørtar med klisjear og klassikarar i ein lett anakronistisk kjærleiksroman.

Annonse

Med den augustprisvinnande romanen Rettstridig forføyning – En roman om kjærlighet gav Lena Andersson i 2013 det skandinaviske folket ein doserande og vittig kjærleiksleksjon med poeten, essayisten og filosofen Ester Nilsson og kunstnaren Hugo Rask som case. Uten personlig ansvar, som kom i fjor, var framhaldet om Ester som bruker all si tid og kraft til intellektuelt arbeid for å avkode tilværet, og då særleg den tosame kjærleiken.

Therese Bomans roman Den andra kvinnan, den eine av dei svenske nominasjonane til Nordisk råds litteraturpris i år, plasserer seg tematisk tett inntil Anderssons prosjekt, men bytter nokså konsekvent ut ironi med nostalgi og melankoli.


 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.