Annonse
00:21 - 31. juli 2015

Flanørflørt

Nordisk råds litteraturpris: Therese Bohman flørtar med klisjear og klassikarar i ein lett anakronistisk kjærleiksroman.

Annonse

Med den augustprisvinnande romanen Rettstridig forføyning – En roman om kjærlighet gav Lena Andersson i 2013 det skandinaviske folket ein doserande og vittig kjærleiksleksjon med poeten, essayisten og filosofen Ester Nilsson og kunstnaren Hugo Rask som case. Uten personlig ansvar, som kom i fjor, var framhaldet om Ester som bruker all si tid og kraft til intellektuelt arbeid for å avkode tilværet, og då særleg den tosame kjærleiken.

Therese Bomans roman Den andra kvinnan, den eine av dei svenske nominasjonane til Nordisk råds litteraturpris i år, plasserer seg tematisk tett inntil Anderssons prosjekt, men bytter nokså konsekvent ut ironi med nostalgi og melankoli.


 

Annonse