00:00 - 24. juli 2015

Fåfengt formidling

Nettavisen forskning.no meldte denne uken at alle pengene norske myndigheter bruker på informasjonskampanjer, kan være bortkastede. Forskningsinstituttet Nova har gjort en nærstudie av statens kampanje for å øke befolkningens grep om pensjonsordningenes finurligheter – og fant at den ga nær sagt null økt innsikt. Men ærlig talt. Er det helt fair å bruke pensjon som eksempel? Studien skulle riktignok se på kampanjer om komplekse fenomener, men pensjon er velferdsstatens kvantefysikk. Vi husker fortsatt godt at ni av fjorten kvinner sliter med «uønsket adferd ved egen omsorg», hva nå enn det betyr, og også #MinRegjering (Twitter-kampanjen om alt Solberg & co. har gjort rett siden de tiltrådte (bildet)) sitter som støpt. Vi tar herved til orde for at Forskningsrådet til neste år finansierer prosjektet «Er det innenfor menneskelig rekkevidde å forstå pensjon?» Det er et spørsmål vi gjerne skulle hatt svar på.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse