Annonse
00:17 - 31. juli 2015

En leksjon i farmakologi

Som student haiket Jens A. Riisnæs alene til Tsjekkoslovakia. Møtet med østblokklandene herdet ham for livet.

Reise-Riisnæs: Jens A. Riisnæs har reist mer enn de fleste, og en haiketur til Tsjekkoslovakia markerte starten. Her er han ung journaliststudent i Brussel i 1980, ventende på Luftforsvarets fly til Oslo. Sigaren hadde han kjøpt på Cuba på en tidligere tur. ⇥Foto: Erik Lie
Annonse

Å intervjue reiseguru Jens A. Riisnæs er som å være med i en direktesending av Ut i verden, radioprogrammet der Riisnæs medvirket i en årrekke. Sendingen starter ved Drammen stasjon, hvor han tropper punktlig opp, iført praktiske reiseklær. Derfra går ferden over bybroen og gjennom gravlunden, hvor hans farfar, Jens A. Riisnæs (1859-1914), er stedt til hvile:

– Det gjør kanskje noe med deg å vokse opp med noe slikt i nærheten, kommenterer han i forbifarten.

Riisnæs og kona flyttet hjem til Drammen i vinter, etter femti år i hovedstaden og tusenvis av reisedøgn:

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse