00:43 - 10. juli 2015

Alenetid med amøber

I en trehytte i den indiske regnskogen nådde Morten Strøksnes bunnen.

Ung reisende: Skal man først reise til India og få amøbedysentri, vil Morten A. Strøksnes fraråde å bo flere døgn alene i en trehytte. Her er han fotografert på en annen destinasjon som også er å fraråde for tiden, nemlig Palmyra i Syria. Året var 1995. ⇥Foto: Privat

Forfatter og samfunnsdebattant Morten A. Strøksnes har frivillig reist til noen av verdens grusomste steder. Han har skrevet bøker fra blant annet Øst-Europa, Midtøsten, Mellom-Amerika og det innerste av Afrika. Under de mange researchreisene har han danset med indianere i peyote-rus, reist gjennom Kongos jungel og krysset Sierra Madre-fjellene. Den verste opplevelsen hadde han imidlertid som student:

– Dette var i den gode, gamle tiden, før kvalitetsreformer og oppmøteplikt. Ved begynnelsen av semesteret pakket jeg med meg studielån og pensumbøker og satte kursen østover. Det ble en eventyrlig reise, kanskje den mest eventyrlige av dem alle. Reisen gikk gjennom Tyrkia og Iran til India, og overalt møtte jeg vennlige og gjestfri mennesker. I Sør-India kom jeg tilfeldigvis i snakk med en skogvokter, og han tilbød meg å låne en trehytte i regnskogen. Det var et tilbud jeg ikke kunne si nei til.

 

Annonse