Annonse
15:07 - 06. januar 2012

Humanister i knipe

Flere humanistiske fag og emner blir trolig nedlagt ved NTNU i Trondheim.

Universitetene i Stavanger og Tromsø har allerede kuttet tysk og fransk.

HF i Oslo krymper: Pensjonerte professorer blir ikke erstattet og fagområder utarmes.

 

Illustrasjon: Ellen Lande Gossner
Annonse

TRONDHEIM

Faget allmenn lingvistikk nedlegges fra og med 2013. Det samme gjør kristendoms- religions- og livssynskunnskap (KRL) og studieprogrammet for språklig kommunikasjon. Også emnene Italiensk, japansk og kinesisk nedlegges. I tillegg ryker mastergradutdannelsen i Kunstkritikk og kulturformidling. På toppen av dette kommer at en ledig stilling i religionsvitenskap trekkes tilbake og at filosofi barberes med to stillinger. Dette er innholdet i kuttforslagene ledelsen ved Det humanistiske fakultet ved NTNU nylig sendte ut på høring hos instituttene. Her fremgår det også at Kultur- og kjønnsstudier foreløpig opprettholdes gjennom to opptak i 2012 og 2013. Søkertallene på master er her «relativt gode», «men få studenter har møtt på studiene de to siste årene».

– Vi mister studenter, får derfor mindre penger og blir dermed tvunget til å kutte i tilbudet, oppsummerer dekan Kathrine Skretting overfor Morgenbladet.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».
Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.