Annonse
04:00 - 16. september 2011

Forlatt i jungelen

Tomas Espedal begraver Tomas Espedal i sin nye bok. Selv er ikke den prisbelønte forfatteren fornøyd med å ha ødelagt romanformen: Nå vil han knuse novellesjangeren også.

Forføreren: Vil det være fint med litt røyk? spør Tomas Espedal når han blir fotografert i arbeidsrommet sitt i kjelleren, der hans nye roman er blitt til. Du vet aldri hvordan det vil være å skrive i et rom før du prøver. Men her kjente jeg med én gang at jeg ville klare å få til noe.
Annonse

En fredag kveld for et drøyt år siden låste Tomas Espedal seg inn i huset sitt i Bergen. Med det samme han kom inn døren, kunne han kjenne det: Dette kom ikke til å gå. Dette kom til å gå til helvete.

Bare én uke tidligere hadde stuen vært fylt av liv. I løpet av de få dagene som hadde passert siden da, var huset tømt. Yngstedatteren, som Espedal hadde hatt eneansvar for siden hun var tre år gammel, hadde flyttet for seg selv til Oslo. Kjæresten og samboeren hans gjennom de siste åtte årene hadde dratt til samme by.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse