Annonse
04:00 - 08. juli 2011

Fleirfrontskrigen

Til no har 22 land anerkjent opprørarane i Libya. Spørsmålet for det internasjonale samfunnet er kva ein kan vente seg av dei.

Trening for opprørere: Libyske rekrutter for opplæring i bruk av våpen i en treningsleir nær Benghazi, 15. mars 2011. Foto: The Times/Gallo Images/Getty Images
Annonse

Hotellet Tibesti, kjend som Benghazis beste, har blitt eit internasjonalt diplomatisk sentrum. I mai opna EU sitt representasjonskontor på hotellet, og fleire andre land har også opna kontor på Tibesti. Ved sida av bombene og granatane fører Libyas opprørarar ein stille kamp. Det er ein kamp for internasjonal anerkjenning.

Sist søndag braut Tyrkia alle band til Gadaffi-regimet. Samtidig anerkjente landet opprørarane som representantar for det libyske folket. Under opphaldet i Benghazi lova den tyrkiske utanriksministeren Ahmet Davutoglu samtidig å gi hundre millionar dollar i støtte til opprøraranes kamp. Til no har 22 land anerkjent opprørarane. Men kva veit vi eigentleg om opprørarane og kva kan ein vente seg av dei?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.