Annonse
04:00 - 15. april 2011

Lykkelandet

De velstående innbyggerne i De forente arabiske emirater bryr seg ikke om den arabiske vårløsningen.

Til himmels: Burj Khalifa i Dubai er verdens høyeste bygning, 828 meter høy. Den ble innviet i januar i fjor, og er et symbol på De forente arabiske emiratenes voldsomme omveltning fra tilværelsen i beduintelt til himmelstrebende oljerikdom. Foto: Christopher Furlong/Getty Images
Annonse

 

Den hvitkledde mannen i passkontrollen skal bli den siste emirater jeg ser arbeide under mitt opphold i Abu Dhabi. Han blar frem en blank side og ser selvbevisst på meg før han løfter hånden. Stempelet er grønt – De forente arabiske emirater.

Herfra seiler vi på glattpolert gulv mot en ventende sjåfør. Det er mørk kveld, luften er mild og sval. Lyden av plaskende vann når oss. Fossende stråler skyter opp langs hele siden av terminalbygget.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse