Annonse
04:00 - 10. desember 2010

Ingen gratis lunsj

Derfor vil ikke revolusjonen bli twitret.

Sterke bånd: Studentene Joseph McNeil (t.v.), Franklin McCain, Billy Smith og Clarence Henderson satte seg i den hvite seksjonen av lunsjbaren i Woolworth’s, Greensboro. Bildet er tatt av lokalavisens utsendte fotograf på dag to av aksjonen, 2. februar 1960. Foto: Jack Moebes/ Greensboro News & Record
Annonse

Klokken halv fem om ettermiddagen mandag 1. februar 1960 satte fire studenter seg ved lunsjbaren i Woolworth’s i sentrum av Greensboro, Nord-Carolina. De var førsteårsstudenter ved Agricultural and Technical State University (A&T), et universitet for svarte som lå et par kilometer unna.

«En kopp kaffe, takk,» sa en av de fire, Ezell Blair, til servitrisen.

«Vi serverer ikke negre her,» svarte hun.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Forteljinga handlar om at vi har behov for å høyre til eit fellesskap og bidra med noko meiningsfullt.»