04:00 - 03. desember 2010

Vil spre «sunn frykt»

Walid al-Kubaisi hevder norske muslimer løper islamismens ærend, men møter massiv motstand. – Målet var aldri å lage en nyansert film, sier han.

«Wergeland var ikke nyansert»: Jeg prøver å vekke folk som sover, sier Walid al-Kubaisi og trekker linjer bakover til Voltaire og Wergeland.

Dette har skjedd: Poeten og samfunnsdebattanten Walid al-Kubaisi, som kom til Norge fra Irak for 25 år siden, viste mandag den Fritt Ord-støttede filmen Frihet, likhet og Det muslimske brorskap på TV 2. Filmen bygger på al-Kubaisis reise til Midtøsten og hans møte med intellektuelle der som advarer mot den islamistiske bevegelsen Det muslimske brorskap. Hovedbudskapet er at bevegelsen har mange representanter i Europa som fremstår som progressive og moderne muslimer, men egentlig har en langsiktig plan om å gjøre Europa om til en muslimsk stat styrt av sharialover. Slik bruker de vestlige verdier som en trojansk hest, påstår al-Kubaisi, og henger bjella på katten: Islamsk Råd og profilerte muslimer som samfunnsdebattanten Mohammad Usman Rana, konvertitten og religionshistorikeren Lena Larsen, og forstander i Det Islamske Forbundet Basim Ghozlan er blant dem som står for Brorskapets ideologi i Norge, og selv varastortingsrepresentanten Abid Raja fra Venstre er «islamismens løpegutt» som går Brorskapets ærend. Norske myndigheter bør stoppe samarbeidet med disse «islamistene», mener al-Kubaisi.

Folkeforakt. Reaksjonene var kraftige da al-Kubaisis film hadde førpremiere på Vika Kino i Oslo forrige uke.

– Reaksjonene kom ikke mot filmen, men mot meg. Usman Rana reiste seg og angrep meg: «Paranoia, konspirativt, det er et makkverk!» Hvor er argumentene? Hvorfor vil han stoppe slik informasjon? Basim Ghozlan prøvde å stoppe filmen. Usman Rana, Ghozlan og Lena Larsen var i salen. Jeg klarte å få dem til å slippe trollet sitt ut, sier Kubaisi.

Annonse