Annonse
04:00 - 27. august 2010

Forskjell på gærninger

Universitetsledelsens konflikthåndtering drives etter brannslukkingsmetoden.

Arkivfoto: Håkon Gundersen
Annonse

Professor i middelalderhistorie, Arnved Nedkvitne, ble i 2008 oppsagt fra stillingen ved Humanistisk fakultet på grunn av beskyldninger om trakassering og mobbing av kolleger ved instituttet. Saken havnet i retten, hvor universitetsledelsen i første instans i år fikk medhold i beslutningen om å avskjedige Nedkvitne. Det var første gang en professor ble fradømt stillingen ved et norsk universitet. Saken er anket til lagmannsretten.

I forrige ukes oppslag om de lammende arbeidskonfliktene ved Rettsmedisinsk institutt (RMI), antydet tidligere direktør for instituttet, Ole Gunnar Ballo, at det var en parallell mellom de to sakene. Ballo beskriver en arbeidsplass preget av faglig arroganse, personkonflikter og skjulte nettverk, som til sammen går «på rettssikkerheten løs».

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse