Annonse
04:00 - 20. august 2010

- På rettssikkerheten løs

* UiOs rektor og direktør ba Olav Gunnar Ballo om å vurdere sin stilling som direktør ved Rettsmedisinsk institutt (RMI). 

 - Jeg har aldri før vært på en arbeidsplass med så omfattende arbeidsmiljøproblemer, sier Ballo om RMI.

RMI har Norges ypperste DNA-eksperter. Ballo mener arroganse blant dem går på rettssikkerheten løs.

Kommisjonen som kontroller RMI, får stadig færre saker til behandling mens antall DNA-analyser øker.

Snakker ut: For første gang siden tidligere SV-politiker Olav Gunnar Ballo ga som seg direktør ved Rettsmedisinsk institutt i mai i år, forteller han nå om hvordan han opplevde sin tid ved instituttet.
Annonse

19. mai 2010: I en pressemelding fra Rettsmedisinsk institutt (RMI) ved Universitetet i Oslo (UiO) står det at Olav Gunnar Ballo trekker seg som direktør. «Jeg har opplevd arbeidssituasjonen ved RMI som mer krevende enn det jeg på forhånd hadde regnet med. Summen av dette og familiære forpliktelser gjør at jeg har behov for å få redusert den samlede belastningen,» var begrunnelsen han ga. Noe mer ville han ikke si til media. Nå snakker for første gang offentlig om sine knappe ni måneder i direktørjobben.

- Jeg har aldri før vært på en arbeidsplass med så omfattende arbeidsmiljøproblemer som ved RMI, sier Ballo til Morgenbladet.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse