Annonse
04:00 - 16. juli 2010

Al-Qaida svekkes

Terroristene sliter med rekrutteringen, og har stadig mindre sympati i muslimske land, ifølge terrorekspert Thomas Hegghammer.

Følger terroristene: Thomas Hegghammer fotografert i New York denne uken, der han presenterte sin nye bok Jihad in Saudi Arabia ved New York University. FOTO: THOMAS ALF LARSEN
Annonse

– Hvordan vurderer du PSTs pågripelse?

– Hvis alt som har vært lekket til media er riktig, er dette den alvorligste terrortrusselen mot Norge så langt. At en av de tre også skal ha vært i Waziristan i Pakistan, indikerer at det kan være direkte koblinger til al-Qaida eller andre grupper basert der. Erfaringsmessig vet vi at folk som har vært i treningsleirer er mye farligere enn folk som opererer mer uavhengig som selvradikaliserte.

– Var det riktig å arrestere dem tidligere enn ønsket basert på frykt for at saken skulle lekke til media?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Den svenske samfunnsdebattanten Cissi Wallin ble en gallionsfigur for #metoo-bevegelsen, da hun høsten 2017 anklaget journalist Fredrik Virtanen for voldtekt. Mandag ble hun selv dømt…»