Annonse
04:00 - 12. september 2008

«Feigt og uprofesjonelt»

– Christian Bjelland sviktet meg gang på gang, sier Allis Helleland, som er svært fornøyd med å ha bidratt til hans avgang som styreleder ved Nasjonalmuseet.

Vil bli i Norge: Hun beskriver sin tid ved Nasjonalmuseet som en kamp på to fronter, men Allis Helleland sonderer likevel terrenget for nye engasjementer i Norge.
Annonse

 I dag er Nasjonalmuseet som en gammel, overfylt computer, konstaterer Allis Helleland.

– Tenk deg at du fyller en pc med program etter program etter program. Til slutt blir den så treg at den er nesten umulig å starte opp. Slik er Nasjonalmuseets organisasjon i dag: Det er så mange komiteer, utvalg og diskusjonsfora at man aldri kommer frem til handling. Man bare snakker og snakker. Det ligger ikke for meg, jeg er vant til å ta beslutninger og skape resultater, sier Nasjonalmuseets tidligere direktør, som rakk å bekle stillingen i ett år før hun ble presset til å gå av i august.

– Det var en svært ubehagelig og uvant situasjon. Å trekke meg er noe jeg aldri før har gjort, det er meget imot min natur. Meget imot min natur.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse