Annonse
13:40 - 20. desember 2013

Politiet vil etterforske mer

Annonse

– Norske myndigheter forstår ikke dette miljøet og aner ikke hva som skjer. Dette fortsetter og fortsetter i en ond sirkel, sier Finn Abrahamsen, som har fulgt sigøynermiljøet tett i en årrekke for politiet i Oslo, og i dag driver konsulentvirksomhet.

– I siste instans blir det et problem for politiet, som heller ikke har kunnskapene, sier han. – En gang var det to tjenestefolk som fulgte miljøet. Nå kan uerfarne etterforskere bli satt på sakene. Sigøynerne har flere navn og bruker dem om hverandre, så de er vanskelige å følge. Språket deres er det ingen politifolk som kan. I tillegg er flere av disse spesialister i å prate, og unge tjenestemenn kan bli manipulert, mener Abrahamsen.

Visepolitimester Roger Andresen i Oslo politidistrikt benekter dette, og sier sakene nå tas med stort alvor. Han sier at det nå er innført en policy på at ingen saker fra miljøet skal henlegges uten etterforskning. Han sier tolking på romanes ikke lenger er et problem, og at politiet har tatt kontakt med tillitspersoner for å lære mer om sigøynernes kultur. Han mener det er gledelig at sigøynerne oftere enn før velger å gå til anmeldelse.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse