Annonse
10:22 - 27. september 2013

En heftig aften

En lang kveld var juryen samlet for å finne en verdig vinner av «Elsters utfordring». På takterrassen satt Jon Elster selv og var imponert over besvarelsene.

Imponert: – Slik jeg ser det er tre-fire mulige prisvinnere, sier Jon Elster (til høyre), her sammen med Harald Eia i forbindelse med lanseringen av konkurransen. Foto: Siv Dolmen
Annonse

Det var en av de mange varme sensommerkveldene i Oslo. Jon Elster hadde nettopp landet med fly fra Paris og installert seg på takterrassen på baren Etoile på toppen av Grand Hotel. Han hadde kjøpt seg et glass chablis og satt seg ned med bunken av innsendte bidrag i konkurransen «Elsters utfordring», og ventet spent på juryens dom.

Han hadde lest hver eneste besvarelse grundig på forhånd og var imponert over mengden – 44 vitenskapelige bidrag:

– For meg var dette overraskende, jeg var forberedt på at det kunne komme null besvarelser. Jeg hadde overhodet ikke forventet dette, sier Elster. 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Elsters utfordring