Annonse
13:32 - 08. mai 2013

«Dette er den eneste dagen der alle føler seg hjemme. Denne ene dagen kan nordmenn snakke med fremmede.»

– 17. mai er en av dagene der Oslos gater gjøres om til gater i Punjab, mener norsk-indiske Navjot K. Sandhu.

Punjab: – 17. mai er en av dagene der Oslos gater gjøres om til gater i Punjab, mener norsk-indiske Navjot K. Sandhu. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Navjot K. Sandhu er politibetjent og styreleder for Minotenk, en tankesmie for problemstillinger knyttet til minoriteter i Norge. Hun er heller ikke overrasket over den massive oppslutningen om 17. mai fra ikke-vestlige innvandrere:

– Det er en veldig naturlig forklaring på dette. Om man ser til den delen av minoritetsbefolkningen som er bosatt i Norge, så er opprinnelseskulturen deres oftest preget av store festivaler. Det at mennesker møtes og pynter seg og går ut sammen med familien og spiser god mat, er nettopp noe av det mange av de nye landsmennene har savnet ved Norge. Dette er den eneste dagen der alle føler seg hjemme. Denne ene dagen kan nordmenn snakke med fremmede, det er litt sydenstemning i landet.

Du feirer tydeligvis 17. mai selv?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Vi er mange som ikke er «gudløse», enten vi er sosialdemokrater eller ikke.
En annen novelle handler om hvordan fortelleren studerer en lommetyv i arbeid, og fryder seg over det kriminelle håndverket.
vi har nå latt en annen avdeling behandle klagen for å sikre at den ses på med nye øyne.